Re: Ευ Ζην στην Εκάλη – Eu Zin @ EKALI

Το Ευ Ζην στα Βόρεια Προάστια – ekali news on line

Επισκευή – Μετατροπή πυροσβεστικού…

Posted by ezin στο Σεπτεμβρίου 19, 2009

Το 2008 ο δήμος Εκάλης παρέλαβε ως δωρεά από κάτοικο πυροσβεστικό όχημα.

pyrosvestikoΤο πυροσβεστικό όχημα χρειαζόταν κάποια μετατροπή, προκειμένου να καταστεί κατάλληλο για χρήση στους ανηφορικούς δρόμους της Εκάλης. Κάποια αντλία έπρεπε να μεταφερθεί από το μπροστινό στο πίσω μέρος του οχήματος και κάποιες άλλες μετατροπές επίσης.

Πάρθηκε κατ’ αρχήν μία προσφορά, η οποία ανερχόταν στο ποσό των 26.000 ευρώ!!!! Επειδή θεωρήθηκε μεγάλο το ποσόν, οι αρμόδιοι (γενικώς και αορίστως), απευθύνθηκαν σε άλλο συνεργείο (scanya), προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, λόγω εξειδίκευσης σε πυροσβεστικά οχήματα.

Για να μη μακρυγορούμε οι εργασίες ανήλθαν στο ποσό των 54.οοο ευρώ περίπου. Και λέμε περίπου γιατί σύμφωνα με πληροφορίες ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν, έγινε και μία επισκευή στο σασμάν, η οποία κόστισε άλλα 16.000 ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κόπηκαν πολλά τιμολόγια για τις προαναφερόμενες εργασίες. Όταν αναφερόμαστε σε πληροφορίες ανεπιβεβαίωτες, είναι δεδομένο ότι απευθυνόμαστε επισήμως στους αρμοδίους, προκειμένου να ενημερωθούμε σωστά και τεκμηριωμένα και είτε να επιβεβαιωθούν οι φήμες είτε να διαψευστούν.

Οι φήμες επίσης αναφέρουν ότι ίσως και μην έγιναν όλα όπως ο νόμος ορίζει. Φήμες είναι βέβαια και κανείς δεν τις πιστεύει μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Βέβαια τα ποσά, τα οποία αναγράφονται και στον ετήσιο απολογισμό το δήμου Εκάλης, συμφωνούν με τις φήμες και αναρωτιέται κανείς εύλογα, αν κάποιος έπρεπε να διαθέσει αυτά τα χρήματα για τα ιδιωτικά του οχήματα αν θα τα διέθετε έτσι εύκολα.

Εν πάσει περιπτώσει, οι αρμόδιοι του δήμου Εκάλης, μέχρι σήμερα ΟΥΔΕΠΟΤΕ έδωσαν οικονομικά στοιχεία, παρ’ όλο που ο νόμος ορίζει ότι εντός 30 ημερών από αιτήσεως, οφείλουν να δώσουν αυτά που ζητούνται.

Γι αυτό και με σκοπό πάντα να βοηθήσουμε, μια και ίσως λόγου φόρτου εργασίας να μη δίνονται εδώ και 3 χρόνια οποιαδήποτε τιμολόγια έχουν ζητηθεί, σκοπεύουμε να το υπενθυμίζουμε ηλεκτρονικά, έντυπα και με όποιον άλλο τρόπο μπορούμε, μέχρι το τέλος της προθεσμίας των 30 ημερών. Μετά αναλαμβάνουν άλλοι αρμόδιοι φορείς (περιφέρεια, υπουργείο δημόσιας διοίκησης, εισαγγελέας κλπ.).

Επισυνάπτουμε λοιπόν σε αυτήν τη στήλη αίτηση, η οποία κατατέθηκε στο δήμο Εκάλης, εν αναμονή επίδοσης των αιτουμένων τιμολογίων.

ΑΙΤΗΣΗ

Προς Δήμο Εκάλης

Ημ/νία                        :           18.9.2009

Θέμα               :           Τιμολόγια μετατροπής πυροσβεστικού οχήματος

Το 2008 παραλάβαμε σα δήμος ένα πυροσβεστικό όχημα, δωρεά του συμπολίτη μας κ. Νκαβογιάννη. Το όχημα αυτό έχρηζε κάποιας μετατροπής. Παρακαλώ να δοθούν έγγραφα και τιμολόγια (όλα τα τιμολόγια) για τα παρακάτω:

  1. Εισήγηση από αρμόδιο ότι το όχημα χρήζει i. μετατροπής ii. Επισκευής και iii.συντήρησης
  2. Προσφορές για επιλογή συνεργείου
  3. Απόφαση δημοτικού συμβουλίου ή δημαρχιακής επιτροπής για το κόστος (το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνάει τις 60.000€, προσεγγίζοντας τις 70.000€), καθώς και την επιλογή του συνεργείου
  4. Την πραγματογνωμοσύνη (αν υπάρχει) από μηχανολόγο της ΤΥΔΚ.
  5. Πρωτόκολλο παραλαβής με το όνομα του υπαλλήλου ο οποίος το παρέλαβε
  6. Τα τιμολόγια τόσο της μετατροπής, συντήρησης και επισκευής που έγιναν μέσα στο 2008, αλλά και της επισκευής που έγινε στο 2009, λόγω βλάβης.

Παρακαλώ αυτήν τη φορά να τηρηθούν οι ημερομηνίες που ορίζει ο νόμος για την επίδοση των παραπάνω, άλλως θα επιληφθούν οι αρμόδιοι φορείς.

Επίσης θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι (κάτοικοι Εκάλης, Περιφέρεια, αρμόδιοι υπουργοί), για την αίτηση, οπότε θεωρούμε δεδομένο ότι οι αρμόδιοι του Δήμου Εκάλης, αυτήν τη φορά θα πράξουν τα νόμιμα, σε ότι αφορά την επίδοση εγγράφων.

Η Αιτούσα

Βασιλική Δημακοπούλου
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Εκάλης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: