Re: Ευ Ζην στην Εκάλη – Eu Zin @ EKALI

Το Ευ Ζην στα Βόρεια Προάστια – ekali news on line

Η σκέψη της νύχτας

Posted by ezin στο 25 Σεπτεμβρίου, 2009

Καθώς άκουγα ένα pot puri από τα αγαπημένα μου κλασικά κομμάτια αγαπημένων και διαχρονικών συνθετών (Vivaldi, Beethoven, Bach, Chopin, Mozart), σκεφτόμουν πόσο λίγοι άνθρωποι στην Ελλάδα του σήμερα αποζητούν την ποιότητα. Πόσοι το βράδυ της Παρασκευής είτε είναι έξω σε κάποια ταβέρνα ή είναι μέσα βλέποντας στην τηλεόραση, αυτό που αποφάσισαν να τους σερβίρουν, όλοι αυτοί που θέλουν να ελέγχουν τις σκέψεις μας.

«Αμάν βαριά φιλοσοφία…» που λέει και ο σύγχρονος στιχουργός. Όμως πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι που ακόμη προβληματίζονται και επιζητούν την ποιότητα στα απλά καθημερινά πράγματα. Σημειωτέον ότι η ποιότητα δεν κοστίζει. Ένα καλό βιβλίο, ενδεχομένως υπάρχει πλέον και στο διαδίκτυο και μάλιστα περισσότεροι από ένας τίτλοι του συγγραφέα που θα επιλέξουμε. Μπορεί κανείς να ακούσει μέσα από τον υπολογιστή του οποιοδήποτε μουσικό κομμάτι θελήσει.

Γιατί όμως οι επιλογές αυτές που είναι σε αφθονία, αφορούν στους λιγότερους; Ρητορικό το ερώτημα…

Αυτές τις ημέρες οι περισσότεροι ασχολούνται με τις εκλογές. Ευτυχώς όχι στο βαθμό που ασχολούνταν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Μήπως αυτό σημαίνει στροφή στην ποιότητα; Κάθε άλλο. Σημαίνει απαξίωση και ενδυνάμωση του συναισθήματος της ματαιότητας. Ποιος ο λόγος;;; «Όλοι ίδιοι είναι», είναι η φράση που ακούγεται σχεδόν από κάθε Έλληνα της επικράτειας. Ακόμη και από τους φανατικότερους οπαδούς του τάδε ή του δείνα πολιτικού κόμματος.

Απαξίωση των θεσμών. Έλλειψη σεβασμού στους κυβερνώντες στο σύνολό τους. Αηδία και αγανάκτηση. Αλλά μηδενική αντίδραση. Είμαστε πολύ «βολεμένοι» για να αντιδράσουμε. Για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Για να απαιτήσουμε να μη μας κλέβουν. Να μη μας κοροϊδεύουν. Να μας σεβαστούν. Να μας προσφέρουν αυτά που υποσχέθηκαν. Και τότε δε θα χρειαστεί να απαιτήσουν αυτά που «οφείλουμε».

Η συμπεριφορά γεννά συμπεριφορά. Η συμπεριφορά των πολιτικών που μας κυβερνούν, γεννά και τη δική μας.

Στην Ελλάδα του 2009 «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» κυριολεκτικά! Εάν κάποιος τολμήσει να υψώσει ανάστημα και να κατηγορήσει κάποιους, οι οποίοι έχουν «πλάτες» στην κυβέρνηση, βρίσκεται κατηγορούμενος!!!

Οι υπουργοί εμπλέκονται σε σκάνδαλα, οι γενικοί γραμματείς μπλέκονται σε…. κάθε είδους σκάνδαλο, οι δήμαρχοι κατά γενική ομολογία, κατασπαταλούν και γιατί να μην το πούμε με το όνομά του, κατακλέβουν την κεντρική διοίκηση με την ανοχή και πολλές φορές με τις ευχές των προϊσταμένων αρχών. Και όταν κάποιος τολμήσει να ταράξει λιμνάζοντα και ζέχνοντα ύδατα, γίνεται το μαύρο πρόβατο το οποίο όλοι μαζί συνοδεύουν στη σφαγή, προκειμένου να το απολαύσουν όλοι παρέα, όπως απολαμβάνουν και τα… άλλα.

Θα αλλάξει κάτι; Πιθανότατα όχι. Θα σταματήσουν οι λίγες φωνές διαμαρτυρίας; Ελπίζουμε όχι.

Η σκέψη της νύχτας θα μείνει σε αοριστολογία. Τα συγκεκριμένα είναι για την ημέρα.

Καληνύχτα λοιπόν

http://www.youtube.com/watch?v=iSw7CcAXPWk&NR=1 , για όποιον περιμένει μια… άννοιξη

Σχολιάστε