Re: Ευ Ζην στην Εκάλη – Eu Zin @ EKALI

Το Ευ Ζην στα Βόρεια Προάστια – ekali news on line

Η σκέψη της ημέρας και όχι μόνο…

Posted by ezin στο 28 Σεπτεμβρίου, 2009

ΑΘΑΝΑΤΕ ΡΟΪΔΗ!!!

Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν’ αναγιγνώσκωσι και ν’ αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπό έναν οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν’ αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι.»

Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)

Η σημερινή σκέψη της ημέρας έχει να κάνει με τις επερχόμενες εκλογές. Δυστυχώς, φαίνεται ότι από την εποχή του Ροίδη, η απραξία χαρακτήριζε τους Έλληνες πολιτικούς.

Είναι περίεργο και ανησυχητικό συνάμα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών μας είναι ανεπάγγελτοι. Έχουν όλοι κάποιες αδιευκρίνιστες σπουδές εις την ημεδαπήν, με μεταπτυχιακούς, αλλά και διδακτορικούς τίτλους από την αλλοδαπήν και αυτό είναι όλο.

Επαγγελματική εμπειρία; Συνήθως μηδενική.

Σε οποιαδήποτε θέση θελήσει να προσληφθεί κάποιο διευθυντικό στέλεχος για να διοικήσει κάποιους ανθρώπους, ακόμη και λίγους, πρέπει να προσκομίσει πλούσιο βιογραφικό που να αποδεικνύει κυρίως την επαγγελματική προϋπηρεσία και εμπειρία, προκειμένου να κριθεί κατάλληλος να πάρει αποφάσεις για το καλό όλων.

Στην Ελλάδα αυτό δεν είναι καθόλου απαραίτητο για βουλευτές, υπουργούς και πρωθυπουργούς.

Όλως περιέργως, στην Ελλάδα αρκεί το επίθετο.

1 στα 2 επίθετα αν διαθέτεις, εγγυημένα θα γίνεις πρωθυπουργός.

Αν διαθέτεις 2-3 άλλες επιλογές προορίζεσαι για υπουργός, υπερνομάρχης κλπ.

Τα άλλα προσόντα είναι ελαχίστης ή και μηδενικής αξίας

Όλα αυτά με έναυσμα την παραπάνω ρήση του Ροίδη. Δεν έχει νόημα να προβληματιστούμε, καθώς είναι προαποφασισμένο πριν από εμάς για εμάς το ποιος θα μας κυβερνήσει την επόμενη 20ετία, αλλά αρεσκόμεθα στο να νομίζουμε ότι επιλέγουμε!!!

Καλή επιτυχία σε όλους λοιπόν. Έχοντες, κατέχοντες και μη το κατάλληλο ονομετεπώνυμο…

Σχολιάστε